Pénzügyi tanácsadó és vagyonkezelő

Hitelre van szüksége? - de nem tudja kitől?
Kérdésére a választ itt megtalálja!
Bemutatkozás
Elérhetőség
Vélemények
Regisztráció
Fogalomtár
Partnerek
Fórum

Pénzügyi kockázatelemzés

A pénzügyi tanácsadás során megvizsgálásra kerül az, hogy az ügyfél a különféle pénzügyi termékekre, életvitelre mennyit költ rendszeresen. Az is kiderül, hogy mennyi a rendszeres bevétele. Ebből megtudjuk, hogy az ügyfél jelenlegi kiadás, és bevételi oldala merre billen.

Amennyiben a mérleg negatív, vagyis több a kiadás, mint a bevétel, vagy egyelőek, olyan lehetőséget kell mérlegelni, hogy a meglévő, és szükséges termékeket optimalizálva, átdolgozva, a felesleges termékeket megszüntetve kiadás csökkenést érjünk el.

A másik lehetőség, hogy a mérleg pozitív, ami nem jelenti azt, hogy ne lehetne itt is optimalizálással még nagyobb kiadáscsökkentést elérni, valamint az így megtakarított összeget megfelelő helyre helyezni, amit az ügyfél céljai határoznak meg.

A pénzügyi kockázat elemzés célja, hogy az ügyfél a változtatásokat követően bármilyen élethelyzetbe is kerül, az eredeti állapothoz képest semmiképpen nem kerülhet rosszabb helyzetbe, mint ahonnan a közös munka elindult. Ebből az következik, hogy a termékek között végrehajtott optimalizálás elhagyása esetén az ügyfél lemond az azonnali, vagy jövőbeni lehetőségeiről, vagyis a legfontosabbat veszíti el a lehetőséget arra, hogy jobb helyzetbe kerüljön.

Megpróbáltam röviden megfogalmazni Önnek a kockázatelemzés lényegét, fontosságát, de Ön is beláthatja, hogy általánosságban beszélni a kockázatelemzésről adatok nélkül olyan, mint víz nélkül úszni.

Amennyiben további információra, segítségre van szüksége, kattintson IDE, vagy regisztráljon ITT.

Fórum

Témák Hozzászólások Utolsó hozzászólás
Pénzügyi kockázatelemzés 0 db -
Fedezeti ügylet:

olyan kockázatfedezeti céllal kötött határidős, opciós, swap, illetve azonnali ügylet, amelynek várható árfolyamnyeresége, illetve kamatbevétele egy másik ügyletből vagy ügyletek sorozatából (fedezett ügyletek) adódó nyitott pozíció, várható kamatveszteség, illetve árfolyamveszteség kockázatának fedezetére szolgál. A fedezeti ügylet eredménye és a fedezett ügylet eredménye nagyságrendileg azonos vagy megközelítőleg azonos, ellenkező előjelű, nagy valószínűséggel realizálódó, egymással szoros korrelációt mutató, egymást ellentételező nyereség és veszteség.

Cafeteria a hiteleseknek!


Új béren kívüli juttatásként jövőre már a törlesztő részletben is segíthetnek a munkáltatók. Mivel ez adómentes cafeteria elem lehet, így a focibérleten kívül nem lesz más hasonlóan kedvező támogatás.

2009-2016 © Urbán József Pénzügyi Tanácsadó
dimension webstudio - weboldal készítés
Kötelező biztosítás, Casco biztosítás, Utasbiztosítás, Vagyonbiztosítás, Felelősségbiztosítás,
Életbiztosítás, Vegyesbiztosítás, Betegségbiztosítás, Balesetbiztosítás, Egészségbiztosítás,